sunnuntai 28. kesäkuuta 2015

Käsityöharrastus vaan kasvaa - tarve uudelle blogille

Heipä hei vanhat ja uudet lukijat!

Riikan käsityöhistoria:
En  juurikaan harrastanut käsitöitä ennen kolmeakymmentä ikävuotta. Silloin tällöin aloitin jonkun neuleen tekemisen. Yleensä se oli kaulahuivi, jonka valmistus kesti monta vuotta. Tutustuin Hannaan entisessä työpaikassamme. Hannalla oli usein kaulassa kaunis huivi, jota ihailin. Hanna oli huivit tietysti itse virkannut ja rohkaisi minuakin kokeilemaan. Tarvittaessa tartuttiin paperiin ja Hanna piirsi paperille ongelmakohdat. Siitä se innostus virkkaamiseen sitten lähti. Ja loppua ei näy!

Nelisen vuotta sitten Hanna alkoi antaa minulle joulu- ja synttärilahjoiksi koruja. Ja niitä taas ihailin. Nyt olin varovaisempi - minua ei niin vaan koukuteta. Tarvittiin muutama kyläily Hannalle. Lopulta Hanna otti kovat keinot käyttöön ja näytti siinä kyläilyn lomassa miten helposti korvikset syntyy. Ensimmäiset korutarvikkeeni tilasin kolme vuotta sitten ja olin heti ihan koukussa. Laitoimme toisillemme kuvia puhelimella. Sitten ajattelimme, että voidaanhan me jakaa kuvat blogissa ja samalla joku muukin saattaa eksyä kuvia katselemaan. Syntyi Korukoukussa -blogi.

Alkuvuonna 2014 kävin ystäväni luona Kempeleessä kyläilemässä. Hän pyysi, että tekisin pipon, jossa on virkattu koriste. Tuumasin, että kyllä se koriste syntyy, mutta pipo on eri juttu. En ollut ikinä syttynyt ompelulle. Syntyi pakkomielle kokeilla, kun ystävä kerran niin luotti taitoihini. Ja mitä ihmettä! Taas olin koukussa! Pipoja syntyi ja syntyi... Tilasin kangasnappeja varten Facebookin Kangashamsterit -ryhmästä tilkkuja ja aloin ymmärtää kuinka ihania kankaita Suomessa on saatavilla. Kankaat lisäsivät ompeluinnostusta. Lopulta toivoin omaa ompelukonetta, jonka sain mieheltäni synttärilahjaksi kesällä 2014. Tuli mekkoja ja legginsejä ja, ja, ja...


Hannan käsityöhistoria on pidempi ja laajempi. Viime aikoina Hannankin käsitöissä ompelu on vienyt voiton.

Koska nykyään syntyy niin paljon muitakin käsitöitä ja olemme korukoukussa ja vähän muussakin... niin ajattelimme jakaa näitä muita tuotoksia tässä Korukoukussa -blogin "alablogissa".


2 kommenttia:

  1. Heipä Hei!
    Kiitos Riikka noista ylistävistä sanoista, olen ylpeä siitä jos olen edes osa syyllinen harrastukseesi. Oma elämäntilanteeni on tällä hetkellä sen sorttinen, että käsitöitä tulee tehtyä "vartissa valmista" periaatteella, kuten tässä muutama kuukausi sitten oikeasti mekko ohjeella vartissa valmista - 6 vuotias tyttäreni kellotti ja onnistui vartissa !
    No lyhyt historia käsitöistä... Jo yläasteella neuloin innolla kirjoneuleita, joihin nykyään ei kärsivällisyys millään riitä. Aikuistumisen kynnyksellä aloin ommella enemmän, tilkkutyö vei sydämeni täysin sen tuloksena taisin tehdä vuoden sisään 4 parisängyn tilkkupeittoa ja muutama torkkupeitto päälle. Sitten kun meille syntyi esikoinen niin ompelukset typistyi pieniin virkkaus ja tilkkutöihin, lähinnä vauvan peittoihin, makuupusseihin, hoitolaukkuun ym. Nyt sitten olen oikeastaan löytänyt kaiken tässä matkan varrella opitun uudelleen. Ompelu on tosi pop ! Uskaltauduin juuri tekemään ensimmäisen takin, joita tähän saakka olen tilannut ammattiompelijalta, koruilu, kierrätysteema on edelleen lähellä sydäntä. Ja usko tai älä - sandaalit on täälläkin työn alla. On kyllä mahtavaa jakaa tämä yhteinen harrastus sinun kanssa. Kiitos että olet ystäväni ja opastajani näissä asioissa. Kun tässähään on käynyt niin että jos aluksi sain sinut tähän "koukkuun" niin nyt saan sinulta parhaat vinkit ja ideat !

    VastaaPoista
  2. Kiitos rakas Hanna, kun olet ystäväni ♥ On mahtavaa, kun on joku jolle voi höpöttää käsityöinnostuksesta ja toki ihan kaikesta muussakin elämässä. Ja minäkö opastaja, no huh huh! - Riikka

    VastaaPoista

Kommenttisi piristää päiväämme!